Bescherming

Of je nu gaat BMXen, skate of steppen, goede bescherming is erg belangrijk.

Bescherming dragen is niet alleen om je veilig te houden als je valt. Door het dragen van goede  bescherming zoals een helm, kniebescherming en elleboogbescherming, zal je aanzienlijk meer vertrouwen geven om meer nieuwe trucjes uit te proberen omdat je weet dat je veilig bent als je valt.

Zelfs als je alleen vlak rijd en geen gebruik maakt van rails, boxes, mini ramps of quarters in het skatepark, is de juiste bescherming erg belangrijk.

Het dragen van de juiste beschermende uitrusting zal het risico op een blessure verminderen. Waardoor je optimaal kan genieten van je hobby!

welk soort bescherming moet ik nemen?

Iedere persoon is er vrij in de keus te malen om wel of geen bescherming te dragen. Maar wij raden je aan  om  altijd sowieso een helm te gebruiken.

Kies als je gaat steppen of skate voor een skatehelm in plaats van een fietshelm. Een skate helm is ontworpen om meerdere klappen op te vangen en  om de achterkant van je hoofd goed te beschermen.

Daarnaast is het ook verstandig om altijd elleboogbescherming en kniebeschermers te dragen. Bij een val kun je deze lelijk bezeren als je daar geen bescherming draagt.